Yaygın kullanılan dronlara ilgisi olan biriyim. Hatta IHA – 0 – Sportif / Amatör olarak verilen lisansı ilk çıktığı tarihlerde almıştım. Yine buna bir sertifika olarak bakıyorum. Sertifikalara bakışım ektedir. Bazı sertifikalarım şurada yer alıyor. Mühim olan, öğrenmek. Ancak unutmamak adına yazılı bir metin olması güzel…
Bursa Teknik Üniversitesi, ilgili ve hızlı bir üniversite. Bir yerde bir etkinlik olduğunda anında bilgilendiriyor. Normal bir durumda, Yıldız Teknik Üniversitesi minidrone yarışması düzenlediğini bilmiyor olabilirdim. Ancak bilgilendirme ile haberim oldu. Bu nedenle, daha fazla bireye ulaşmasını istiyorum. Çünkü, rekabetten ve rekaberlikten hoşlanıyorum. Bursa Teknik Üniversitesi’ne ise teşekkür ediyorum. Çünkü, bilgilendirmeleri ile haberim oldu.
YTU’nün düzenlediği etkinliğe ben katılmayacağım. Ancak izlemek istiyorum. Drone yapımı konusunda detaylı bilgim yok. Ancak bunu duyurarak daha fazla insana ulaşmasını istiyorum. YTU’nün duyurusunu bu bağlantı üzerinde bulabilirsiniz.
Peki, minidrone nasıl yapılır?
Bildirim geldikten sonra, şu soruyu kendime sordum: mini drone nasıl yapılır? Mini drone yapımı için neler gerekir? Nasıl yapabilirim sorusunu kendime yönelttim. Elbette uzmanlık alanım olmadığını belirtiyorum. Tamamen merak nedeniyle arıyorum. Bu soruyu çeşitli programlara soruyorum ve bazı basit cevaplar alıyorum. Ancak bir ekibe dahil olmak daha mantıklı geliyor. Yapım konusunda değil ancak tanıtım konusunda destek olabilirim. Bu nedenle, bana ulaşabilirsiniz. Yaptığınız dronları etkili biçimde tanıtabilirim.
Deniz Çakmak, Bursa
e-posta: info@denizcakmak.com