Bursa Teknik Üniversitesi, onlarca topluluğa sahip bir üniversite. Az sayıda öğrencisi olmasına rağmen, etkili ve aktif öğrenci kulüplerine sahip. BTU Fotoğrafçılık Topluluğu yine onlardan biri. Etkinliklerine 20 ile 40 arasında kişi katılım sağlayabiliyor. Topluluk üyeleri arasında fotoğraftan gerçekten anlayan bireyler var. Fotoğrafı meslek olarak bile yapabilecek gençler bulunuyor. Topluluk bütün öğrencilere açık. O nedenle, bütün bölümlerden öğrencileri var. Gençlerin heyecanını doğru yöneterek Bursa’yı fotoğraflıyorlar.
BTÜ, Mudanya’yı Gezerek Fotoğrafladı!
Mudanya, Bursa için değerli bir destinasyon. Bursa’nın hava aldığı bir konum. Havası mükemmel, doğası harika. Hatta dünya gündemine giren fotoğrafların çekildiği bir coğrafya. Hatırlayın, yağmurlu bir günde denizde oluşan yansımaların dünya gündemine girdiği günü. Fotoğraf Uğur İkizler tarafından çekildi. Fotoğrafın altında sahibinin instagram adresini belirtiyorum. Kontrol edebilirsiniz. Değerli fotoğraflara sahip bir fotoğrafçı. Mudanya fotoğrafı ile dünya gündemine girmişti. Bunu hatırlıyorsunuz. Sosyal medyada ve haber sitelerinde sıklıkla bahsedilmişti.
BTU Mudanya’yı gezerek fotoğrafladı. Çünkü, Mudanya, mükemmel manzaralara sahip. Topluluğun ilk turu, keşif niteliği taşımaktaydı. Üyeler, Mudanya’yı çok sevdi. Yeniden gezmek istiyor. Özellikle Mudanya’da gün batımını çekmek çok değerli olabilir. Bu fikre sahip bireyler bulunuyor.
Fotoğrafçılık Bitecek mi?
Teknoloji çok hızlı ilerliyor. Fotoğraf makineleri çok hızlı değişiyor. Günümüzde yapay zeka her alanda fotoğraf oluşturabiliyor. Bunu düşününce, “fotoğrafçılık bitecek mi?” diye düşündük. Ekip üyelerinin motivasyonu çok yüksek. Fotoğraf güzel. Doğa başarılı. Ancak telefonlarla da aynı fotoğraflar çekilebiliyor. Elbette hobi olarak yapılan işler için telefonlar çok uygun. Büyük işler ve TV gibi platformlar için kameralar çok gerekli. Ancak hobi fotoğrafçılığı için kameralar gereksiz olabiliyor. Önceki yazımda NVIDIA gibi öncü bir firmanın üyelerinin yazılımcılık bitecek gibi bir yorumunu irdelemiştik ve düşünmüştük. Geleceğe Giriş programında da bu konuya değinildi. Peki, yazılımcılığın bittiği dünyada fotoğrafçılık devam edebilir mi? Bunu düşünmek istedim. Sizce fotoğrafçılık nasıl devam edecek? Fotoğrafçılık azalacak mı? Nereye doğru gidiyor? Yorum bölümünden yazabilirsiniz.
Mudanya’da sahilde grup olarak gezinirken bazı değerli soruları irdeleme fırsatı bulduk. Yürüyüş yaparken bilgi paylaşımında bulunduk. Sonuç olarak, BTU Fotoğrafçılık Topluluğu, Bursa’yı geziyor ve fotoğraflıyor. Değerli bir ekip. Etkili ve aktif bir ekip. Nice güzel fotoğraflara diyoruz.